TONING MED SVANEMÆRKET TONEPASTA

TONING MED SVANEMÆRKET TONEPASTA

Toning af maling

Hos Promaling.dk kan du få tonet et hav af farver. Vi kan tone over 15.000 farver og mere til. Vi bruger desuden svanemærket tonepasta som de første i branchen.

Farvevalg

I vores butikker under navnet Beckers Farvecenter kan du desuden se alle vores farvekort og det er blot et begrænset udvalg.

 

Har du en særlig farve, er det som regel nok, at vi blot får oplyst navnet på farven, uanset om det er en Beckers farve, Nordsjo farve eller f.eks en Sigma Farve.

 

De fleste fabrikker bruger det samme tonesystem, kaldet NCS. Det er et stort internationalt system, hvor man vælger nogle farver ud fra og typisk giver dem navne. Det betyder, at selv om du ser en farve med et særligt navn, kan det sagtens være en del af dette NCS system. Det andet system er også meget brugt, herunder RAL farver. Det er et tysk system og typisk bruges f.eks en farve som ral 9010 rigtig meget, især i nybyggeri og den slags områder.

 

Særlige ønsker

Står du med særlige ønsker, så skriv endelig til os eller kom forbi vores butikker. Vores personale er desuden uddannet som farvehandlere og har forstand på at sammensætte farverne og ikke mindst håndtoning, hvis det bliver aktuelt.

 

Hvis du f.eks har en gammel spand med drømmefarven, kan du også medbringe denne, typisk vil vi kunne frembringe en ny kulør som næsten er magen til den gamle, uanset hvilket mærke du før har brugt.

Lys og mørk

Du skal huske på, at farverne du ser på et farvekort typisk virker meget uskyldige, men det kan godt drille lidt. Typisk kan farverne godt dominere, når de kommer op på større flader, så vær altid lidt forbeholden når du vælger farver og tag højde for, at de kan virke mørkere, når de kommer op på større flader.

 

Er du i tvivl om farven og har du valgt en lidt for lys farve, kan denne også tones mørkere. Der skal meget små mængder pasta til førend det har en stor effekt.

 

Men har du først tonet en mørk farve, er den næsten umulig at tone lysere igen. Start derfor altid med en lys farve og så ton den eventuelt mørkere, når du påfører anden behandling med malingen.

Omrøring

De spande man toner i, har typisk mindre indhold end standard farver. Simpelthen fordi der skal være plads til tonepastaen. Når tonepastaen er kommet i malingen i tonemaskinen, så sættes spanden i en rystemaskine, hvor den rystes grundigt, således at alt pigmentet bliver fordelt i hele spanden.

 

Hvis der efter toningen går noget tid før du skal male, er det en god ide at omrøre produktet med en rørepind, således at du igen får fordelt al tonepastaen i malingen.


Skriv endelig til os for spørgsmål på mail@promaling.dk - vi svarer alle ugens 7 dage. Du er også velkommen til at ringe til os på tlf 31 31 31 14, og sidst men ikke mindst kan du altid besøge vores butik, hvor vi også byder på en kop kaffe og kan hjælpe dig med dit malerprojekt.

 

Prøv også at se Beckers farveguide, hvor du kan finde tips og inspiration til farvevalg - eller Beckers Studio, hvor du kan prøvemale dine egne vægge online.