Hvorfor vandbaseret maling?

7 gode argumenter for vandbaseret maling

Hvorfor bruge vandbaseret maling? Og holder det lige så godt som oliebaseret maling?

Vi har samlet 7 gode argumenter for at bruge vandbaseret maling - både for din egen og miljøets skyld.

 

1. Opløsningsmiddel er den eneste forskel

Opløsningsmidlet i malingen fungerer som en bærer af bindemiddel og pigment for at gøre farven malbar. I en oliebaseret maling er bæreren eksempelvis mineralsk terpentin. I en vandbaseret maling er det vand.

 

Når malingen tørrer, fordamper vandet eller opløsningsmidlet, og den tørre farve bliver tilbage. Farvens kvalitet og dermed slutresultatet bliver det samme, uanset om det er opløsningsmiddel eller vand. Den eneste forskel er at vandbaseret er betydeligt bedre for miljøet og er udviklet med den seneste forskning, hvilket giver en meget høj kvalitet.
 

 2. Vandbaseret maling er skånsom mod miljøet

Der bruges ca. 50 liter maling for at male et gennemsnitligt hus udvendigt.

- 50 liter vandbaseret maling indeholder 0 liter mineralsk terpentin.
- 50 liter oliebaseret maling indeholder ca. 18 liter mineralsk terpentin. Terpentinen udskiller lige så meget giftigt ozon som en moderne bil, der kører to gange rundt om jorden.

 

 


 

3. Vandbaseret maling for nemmere og mere miljøvenlig rengøring

 

Vandbaseret maling gør det nemmere at rengøre værktøjet.

 

Tør penslen af på et papir eller en avis og skyl derefter de resterende malingrester af penslen direkte under vandhanen.

 

Enkelt og bedre for miljøet!

 

 


 

4. Vandbaseret maling for et bedre arbejdsmiljø

 

Vandbaseret maling er så godt som lugtfri.

 

Arbejdsmiljøet bliver derfor betydeligt bedre, end hvis du maler med oliebaseret maling. Desuden kan du flytte ind i det malede værelse, så snart malerarbejdet er overstået - helt uden risici for helbredet.

 

 5. Vandbaseret maling til små børn og gravide

Vandbaseret og lav-emitterende maling indebærer i reglen ingen farer for gravide eller små børn. Så længe instruktionen på malingen følges, vil malingen ikke påvirke barnet negativt.

 

Lak, maling og spray med organiske opløsningsmidler så som mineralsk terpentin bør derimod ikke anvendes, når små børn eller gravide er til stede.

 

 


6. Vandbaseret maling for længere vedligeholds-interval

Vandbaseret maling er udviklet med den seneste forskning og er meget holdbar, så du slipper for at male år efter år for at vedligeholde overfladen.

 

Vores vandbaserede akrylatmaling til udendørs brug holder eksempelvis i op til 15 år.
 

 

 


 


7. Mal med vandbaseret maling på oliebaseret

Du kan i de fleste tilfælde benytte en vandbaseret maling på overflader, der tidligere er malet med oliebaserede produkter.