Lakere og oliere trægulv

Et nyslebet og nylakeret trægulv er utrolig smukt. Træets årringe danner et naturligt og uregelmæssigt mønster. Arbejdet er ikke særligt vanskeligt at udføre, og efter slibning - manuelt eller med maskine - og støvsugning er gulvet klart til at blive lakeret.

Beckers fører en serie moderne gulvlakker, som sørger for at give dine træ-, planke eller parketgulve den helt rigtige træfølelse med god slidstyrke og flot glans.

Parketlak 35 (halvblank) og 80 (blank) er begge vandbaseret og tørrer hurtigt. Det betyder, at de er nemme at bruge og ikke har en kedelig lugt.

Gulvolie giver en holdbar og slidstærk overflade, som er nem at vedligeholde. Vi anbefaler den bl.a. til flader med stor slitage i offentlige miljøer som f.eks. restauranter, kontorer, butikker, museer m.v. Olien fremhæver træets naturlige glans, og giver gulvet en varm farvetone. Olien hærder hurtigt og den kan nemt poleres til en højere glans - det vil give en dybere farvetone.

 


Vask, slib, støvsug

Lakerede trægulve af fyr eller lignende træsorter vaskes grundigt med Beckers Malervask. Husk at bruge gummihandsker.

Slib blanke partier i gulvet matte, så lakken hæfter bedre. Har du et gammelt parketgulv, skal det slibes ned med en maskinsliber. Vask og støvsug gulvet omhyggeligt, og reparer eventuelle sømhuller og sprækker med plastisk træ.

 


Grund

Ulakerede og renslebne gulve lakeres rigeligt 2-3 gange med en bred gulvlakpensel. Sørg for at lakken har rumtemperatur og at den er rystet eller omrørt før lakering.

Grundlaker gulvet med Parketlak 35 eller 80 ufortyndet, og slib mellem lakeringerne med et mellemfint sandpapir.

 


Laker

Færdiglaker 1 eller 2 gange med Parketlak 35 eller 80.

Nye, ubehandlede trægulve eller helt afslebne gulve kan også bejdses. Se under Bejdse og klarlak.

Normalt kan du sætte møbler på det færdigbehandlede gulv efter 1-2 døgn, men ved tungere møbler anbefaler vi, at du for en sikkerheds skyld venter en uges tid, så lakken opnår en god hårdhed. Lakken opnår maksimal hårdhed efter 1- 2 måneder.

 


Olier med gulvolie

Ubehandlede træflader skal først rengøres, så alt snavs og støv er væk.

Påfør derefter rigeligt med Beckers Gulvolie med pensel eller rulle. Lad underlaget opsuge olien i ca. 15 minutter, og tør herefter den overskydende olie væk med en fnugfri klud.

Vent i ca. 15 minutter, og poler derefter fladerne med en polermaskine eller manuelt med Hvid Scotch Brite. Lad det tørre. Føles fladerne for tynde, gentages behandlingen, indtil du opnår den ønskede finish.

 


Tidligere olierede flader

Først rengøres tidligere olierede flader med en godt opvredet klud. Bland derefter 1 del Beckers Gulvolie med 1 del alifatnafta og påfør blandingen i et tyndt lag på fladen.

Vent ca. en halv time, og poler så med en nylonklud. Opdager du pletter, når gulvet er tørt, slibes med fin ståluld.

Behandl med Gulvolie og vent i ca. et kvarter, før du polerer gulvet med en nylonklud.

 


Som grundolie til Parketlak 35 og 80

Lad olie suge i ca. et kvarter og tør det overskydende væk. Sørg for at lade fladerne tørre ca. 24 timer inden du behandler med Parketlak.

 


OBS!

OBS! Klude og lignende, som er brugt til oliering, kan selvantænde. Læg dem derfor i vand eller brænd dem. Behandlingen må ikke udføres i nærheden af varme genstande eller åben ild.

 


Huskeliste:

- Vaskesvampe, klude og spand
- Beckers Malervask
- Alifatnafta
- Sikkerhedsbriller, handsker, knæbeskyttere
- Stålspartel
- Sandpapir, kornstr. 120-180
- Maskinsliber
- Bred gulvlakpensel eller tapetbørste
- Polermaskine eller Hvid Scotch Brite
- Klude
- Lak eller olie